Het van Heemskerck Circus

De van Heemskerckschool in Hoogezand heeft sinds kort echte circusartiesten op school. Woensdag 7 oktober hebben zij een spetterende een circusvoorstelling gegeven van, voor en door leerlingen in een prachtige circustent. De school is een Gezonde School en besteedt veel aandacht aan een gezonde leefstijl en bewegen. Vanuit de Gezonde School hebben de kinderen een schoolbreed project gedraaid over het circus. Samenwerken, zelfvertrouwen en bewegend leren waren de kernpunten in dit prachtige project. We zagen een uniek samenspel van alle leerlingen. Veel circustechnieken zijn uitgeprobeerd, ingestudeerd en tot slot hebben de kinderen dit aan elkaar laten zien in de afsluitende voorstelling. We hebben genoten.

School gooit het roer om

Over de verandering van onderwijsconcept en de nieuw te bouwen school stond op 11 mei een artikel in het Dagblad van het Noorden.

https://www.dvhn.nl/groningen/Nieuwe-Van-Heemskerckschool-wordt-open-school-met-onderwijs-op-maat-25652837.html

Daarbij heeft de architect van onze nieuwe schoolgebouw, Foppe Hoekstra, een presentatie gemaakt voor buurtbewoners en geïnteresseerden https://bit.ly/2WegxF4

Nieuwsbrief van Midden-Groningen over de nieuwbouw van de school
https://bit.ly/35D5M29